Tips voor de montage van een houten werkbank

Een werkbank is een essentieel onderdeel van een werkplaats. Wanneer je wil gaan klussen is de werkbank van noodzakelijk belang. Nu kan je naar de winkel gaan om dit te kopen maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het zelf in elkaar te gaan zetten. Wanneer je je eigen werkplaats in elkaar hebt gezet ben je eigenlijk verplicht naar jezelf toe om je werkbank ook zelf te ontwerpen en monteren. Dan is alles wat je zelf maakt gemaakt in een ruimte – en met behulp van iets – die/dat je zelf gemaakt hebt. Onafhankelijkheid ten top.

Olie

We raden het je aan om de houten onderdelen van de werkbank te behandelen met olie alvorens je echt ermee te werk gaat. Dit zorgt ervoor dat het hout fraaier wordt en het geeft tevens een goede harde afwerking. Het is wel belangrijk dat je dit doet voordat je begint met monteren zodat je er nog goed bij kan.

Lijm

Ga ook pas beginnen met lijmen als het onderstel juist in elkaar zit. Zo zit je er niet meteen aan vast en kan je nog even beoordelen of het inderdaad wel goed in elkaar zit. Als de lijm al is aangebracht en het zit niet goed in elkaar ben je veel verder weg van huis.

Onderhoud

Als je je werkbank langer dan een jaar wil gebruiken zal je er goed voor moeten zorgen. Het is aan te raden om het hout minimaal een keer per jaar schoon te behandelen met onderhoudswas. Dit is een mix van carnaubawas en bijenwas en deze combinatie zorgt ervoor dat je nog jaren door kan met je werkbank. Het zou natuurlijk zonde zijn om al het werk voor niets gedaan te hebben. Tevens zal je ook weer moeten zorgen voor een nieuwe werkbank omdat klussen zonder werkbank niet te doen is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *