Alles wat je moet weten over antiek

Wanneer je voor het eerst antieke meubelen gaat kopen, is het slim om je goed in te lezen over de mogelijkheden en wat antiek precies is. Zeker wanneer je nog nooit antiek hebt gekocht, kun je eenvoudig inschattingsfouten maken. In dit artikel vertellen we jou graag meer over het kopen van antiek en waar je op moet letten. Lees snel verder en ontdek of antieke meubelen iets voor jou zijn.

Wat maakt meubelen antiek?

Helaas kun je niet zomaar een stempel met ‘antiek’ op een meubelstuk drukken. Om het een antiek meubel te mogen noemen, zal het aan bepaalde criteria moeten voldoen. In dit geval zal je in je achterhoofd moeten houden dat antiek geen kunst is. Antiek zal altijd handwerk moeten zijn en ouder moeten zijn dan 100 jaar. Het gaat dus vooral om de ouderdom van het meubelstuk en niet zo zeer over kunst. Ben je op zoek naar een betrouwbare leverancier van antieke meubelen? Neem dan eens een kijkje op antieke meubelen.

Waar let je op wanneer je kunst koopt?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je kunst koopt. Je wilt natuurlijk niet de dupe worden van fraude. In Nederland valt het aantal gevallen met fraude en kunst wel mee, maar je moet zeker opletten wanneer je antieke spullen in het buitenland koopt. Daarbij is het goed om je te realiseren dat antiek niet goedkoop is en dat het dus geen zin heeft om op zoek te gaan naar koopjes. Antieke meubelen zijn nou eenmaal geen meubelen waar je geld op moet besparen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *